Colinda Mertens

Over Colinda

Trainer en coach voor managementondersteuners

Van uitgeputte secretaresse tot happy assistant

Vanaf mijn 24ste ben ik officemanager, bestuurssecretaresse en coördinator bestuurssecretariaat geweest. Ik vond het fijn om iedereen te helpen met álles en dat werd mijn onderscheidend vermogen. “Oh, Colinda kan dat wel doen,” werd er vaak gezegd. Ik genoot van de waardering die dan volgde.
Ik hoorde en zag alles en het 1-op-1-contact met mijn leidinggevende was heel leuk. Alleen dat notuleren, daar had ik zo’n hekel aan! Omdat ik me minder voelde dan mijn leidinggevende, kwam het niet in me op ergens nee tegen te zeggen.

Lichamelijk uitgeput

In 2007 kreeg ik griep, maar na 3 weken zag ik in dat ik overspannen was en tegen een burn-out aan zat. Lichamelijk was ik uitgeput, ik kón niet meer.
Met behulp van een coach concludeerde ik dat ik alleen maar aan het doen was wat anderen van mij wilden. Waar was ik mee bezig? Ik wilde niet meer ‘in de bus meerijden’, ik wilde zelf aan het stuur zitten!

Ik nam verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid en leerde nee zeggen. Tot mijn verbazing kreeg ik daardoor meer respect en waardering van mijn leidinggevende, nam iedereen mij serieuzer en werd alles leuker! Dat gaf me zelfvertrouwen en ik groeide.

Nee zeggen zonder schuldgevoel of conflict

De werkomstandigheden veranderden en ik was veranderd. Ik had zoveel kennis over persoonlijke groei gekregen en hoe je jezelf gelukkig kunt maken, en ik zag andere behulpzame managementondersteuners met dezelfde problemen worstelen. Veel stress, altijd en voor iedereen klaar staan … ondersteuners die ja zeggen tegen een ander en daarmee nee tegen zichzelf. Ik wilde hen helpen!

Ik heb zelf in die situatie gezeten, ik weet wat ervan je gevraagd wordt, ik weet hoe moeilijk het is om nee te zeggen en ik weet hoe klein je jezelf maakt. Ik begrijp je. En ik weet ook hoe jij hier uitkomt. Ik heb de manier gevonden om nee te zeggen, zonder schuldgevoel of mensen te kwetsen. En tóch top!ondersteuning te bieden en op tijd naar huis te gaan. Sterker nog, ik kreeg er als secretaresse zelfs complimenten voor.

Quotes_dromen

Happy Assistant!

Vanaf 2014 ben ik daarom opgeleid als trainer en professioneel coach. Sindsdien heb ik al vele (directie)secretaresses en (management)assistentes begeleid naar het bieden van top!ondersteuning, terwijl ze toch op tijd naar huis kunnen.
Ik stel me kwetsbaar op om mijn kennis en ervaring met je te delen. Daarin ben ik anders dan de meeste coaches, omdat ik wél adviezen, antwoorden en voorbeelden geef en graag mijn ervaring inzet om jou te helpen.

Ik ben oprecht in je geïnteresseerd, zie wat jou bijzonder maakt en zorg ervoor dat je een persoonlijke groei doormaakt.
Wil je me beter leren kennen? Neem dan contact met me op voor een gratis telefonische coachsessie van 30 minuten. Dat levert je ook meteen de eerste tips op om meer rust in je hoofd te krijgen.

Een warme groet van

Colinda Mertens

Colinda

‘Loop je vast in je werk. Gun jezelf een gesprek met Colinda Mertens. Een hele warme en inspirerende persoonlijkheid die weet waar ze het over heeft. Neem toch eens de touwtjes in handen en wacht niet af. Gun het jezelf om gelukkig te zijn. Je bent het waard! Afwachten is geen positieve vooruitgang.’  Anoniem

 

'Ik heb nu pas twee coachingssessies gehad bij jou en ik leer veel. Het voelt zo goed bij jou en ik voel me nu al zoveel beter en sterker.'  Mireille

 

'Ik heb bij Colinda een individuele coaching gevolgd omdat ik voor mijn gevoel 7 dagen per week 24 uur per dag met mijn werk bezig was. Ik kon het werk niet loslaten en ook privé was ik hier mee bezig. Ik wilde ‘rust’ in mijn hoofd. Na 6 gesprekken heb ik zeker dit resultaat bereikt. En niet alleen ‘rust’ in mijn hoofd gekregen maar ook heel veel andere inzichten gekregen. Ik heb met een lijst tools en een boekje vol tips de coaching afgesloten. Colinda was voor mij een geweldige coach. Een hele fijne vrouw die goed naar je luistert, alles onthoud wat er gezegd wordt, die je triggert en heel veel ervaring heeft. Voor mij was ze echt de juiste persoon!'  Jolande

STAP 1
Dag werkdruk

We zetten jouw ideale werkdag om in een actieplan. Je krijgt minder stress en meer rust in je hoofd.

STAP 2
Grip op je werkdag

Krijg meer grip op je werkdag en word een dienende leider. Jouw ondersteuning is top!

STAP 3
Grenzen aangeven

Leer gelijkwaardig grenzen stellen. Je beweegt op een coöperatieve manier mee, zónder schuldgevoel.

STAP 4
Slimmer werken

Sneller werken? Of langer werken? Nee, door slimmer werken zijn je werk en privé steeds in balans.

boog

Contact

Bruininkhuizen 9b
4875 AE Etten-Leur
06 - 51 74 72 33
contact@happyassistant.nl​
KvK 59858613

©2020 Happy Assistant | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden​​