Op zich ben ik tegen het in hokjes plaatsen van mensen. Ik vind namelijk dat ieder persoon uniek is en daarom heb ik moeite met het ‘typeren’ van mensen.

Maar op één of andere manier kwam ik steeds weer managementondersteuners tegen die spraken over de vier communicatie-/persoonlijkheidsstijlen oftewel de DISC-methode. Ze vertelden hoe waardevol zij het vonden om te weten of je meer ‘groen’, ‘blauw’, ‘rood’ of ‘geel’ bent. Niet alleen om meer inzicht in hun eigen communicatiestijl te krijgen, maar ook in die van hun collega’s en leidinggevenden.

Ik moest toen denken aan mijn eigen ervaring met de DISC-methode, maar daar vertel ik later in dit blog meer over.

Wat is nu de DISC-methode?

Er is onderzoek gedaan naar de gedragskenmerken van mensen en daaruit zijn vier communicatie-/persoonlijkheidsstijlen gekomen. Anders gezegd zijn dit voorkeursstijlen. Ieder persoon heeft dus een bepaalde voorkeursstijl. Het is interessant om te weten wat jouw eigen voorkeursstijl is, maar ook wat de voorkeursstijlen zijn van de personen waarmee je samenwerkt.

De letters van de DISC-methode staan voor:

De letter ‘D’ staat voor Direct, Dynamisch en Daadkrachtig (taakgericht, gesloten), oftewel ben je ‘rood’.

De letter ‘I’ staat voor Interactief, Interesse in mensen en Invloedrijk (mensgericht, emotioneel), oftewel ben je ‘geel’.

De letter ‘S’ staat voor Stabiel, Sociaal, Samen (mensgericht, open), oftewel ben je ‘groen’.

De letter ‘C’ staat voor Correct, Consciëntieus, Calculerend (taakgericht, rationeel), oftewel ben je ‘blauw’.

Waarom het herkennen van de voorkeursstijlen van mijn collega en leidinggevende mij zo heeft geholpen

In principe heeft iedereen alle kleuren in zijn persoonlijkheidsprofiel, maar je hebt vaak wel één of twee voorkeursstijlen.
Mijn voorkeursstijlen zijn ‘geel’ en ‘rood’. Zo had ik toen ik nog als secretaresse werkte een collega waar ik zeer nauw mee samenwerkte en wij waren twee totaal andere persoonlijkheden. Pas toen ik ontdekte dat mijn voorkeursstijl geel en rood was en die van haar met name blauw, begreep ik pas waarom wij zo totaal verschillend dachten en werkten. Blauw staat namelijk voor taakgericht en rationeel en geel staat meer voor mensgericht en emotioneel. Blauw staat voor iemand die houdt van schema’s, lijstjes en procedures. Iets waar ik als geel/rood een hekel aan heb. Dit gaf mij veel inzicht en vanaf dat moment had ik ook meer begrip voor onze verschillen. Ik was namelijk gaan inzien dat we elkaar goed konden aanvullen.
Toen herkende ik ook gelijk de voorkeursstijl van mijn leidinggevende, want die was namelijk ook blauw. Daardoor begreep ik mijn leidinggevende ook beter en wist ik op welke wijze ik het beste met hem kon communiceren.

Inzicht in elkaars communicatiestijlen leidt tot betere samenwerking

Een tijdje terug ontmoette ik drie managementondersteuners die een team vormde en deze DISC-test hadden gedaan. Ze vertelden dat ze daardoor als team nu beter functioneerde. Dit was met name omdat zij zo’n goed inzicht hadden gekregen in elkaars voorkeursstijlen. Zo waren de voorkeursstijlen van deze drie dames, ‘rood’, ‘blauw en ‘groen’. Heel verschillend dus, maar daardoor ook aanvullend.
Doordat zij elkaars voorkeursstijlen kenden, leerde ze elkaar nog beter kennen en appreciëren ze juist elkaars verschillen. Het resultaat was dat zij als team nog beter en prettiger konden samenwerken.

Mocht je meer willen weten over deze persoonlijkheidsstijlen volgt hier nog een verdere uitleg

Als jouw voorkeursstijl‘rood’ is, dan:

Stel je je onafhankelijk op, ben je heel besluitvaardig en voortvarend. Dan ben je gericht op resultaten en uitdagingen en ga je confrontaties niet uit de weg. Je bent gemotiveerd om problemen op te lossen en snelle resultaten te behalen. Je houdt van uitdagingen, afwisseling, vrijheid van handelen en daadkracht.

Als jouw voorkeursstijl ‘geel’ is, dan:

Praat je graag, ben je enthousiast en optimistisch. Dan ken je veel mensen, maak je makkelijk contact en sta je graag in het middelpunt van de belangstelling. Je bent gemotiveerd om anderen te overtuigen en beïnvloeden. Je hebt een hekel aan tijdsschema’s, routines, lijstjes en afwijzing. Je bent open, drukt je gedachten en gevoelens meestal optimistisch uit, houdt van een vriendelijke sfeer en ruimte om te praten en plezier.

Als jouw voorkeursstijl ‘groen’ is, dan:

Wil je graag dat ieder het naar zijn zin heeft en maak je graag zaken af. Breng je harmonie en stabiliteit in het team en werk je ook graag in teamverband. Dan ben je gemotiveerd om een berekenbare omgeving te creëren die goed georganiseerd is. Over het algemeen hou je niet van veranderingen, onenigheid en om opgejaagd te worden. Je bent vaak geduldig, kunt goed luisteren en houdt van voorspelbaarheid, routine, samenwerken en vrede.

Als jouw voorkeursstijl ‘blauw’ is, dan:

Ben je grondig, nauwgezet met details en hou je je graag aan de regels. Je volgt de procedures of schrijft deze zelf. Verder ben je diplomatiek in de omgang en een analytisch denker. Je bent gemotiveerd om hoge standaarden te bereiken. Omdat je moeilijkheden wilt vermijden, ben je precies en nauwkeurig. Je kunt niet goed tegen kritiek, snelle beslissingen en onvoldoende tijd voor analyse en evaluatie. Je houdt van schema’s, lijstjes, correcte procedures en volmaaktheid.

Ik ben benieuwd of jij jezelf herkent in deze voorkeursstijlen en kijk ook eens of je de ‘kleuren’ van de personen waar je nauw mee samenwerkt kunt herkennen…

Laat een reactie achter